Produse noi

Produse noi

Categorii din Blog

Categorii din Blog

Sărbătorește 22 Aprilie

Data: Accesari: 134

Azi ziua Pământului se referă la a educa oamenii, și în special copiii, cu privire la protejarea naturii, despre învățarea unui comportament prietenos cu mediul înconjurător.

SĂRBĂTOREȘTE 22 APRILIE, ziua Pământului

În fiecare an, de 22 aprilie, oamenii de pe tot Pământul sărbătoresc ziua planetei. Ziua de 22 aprilie marchează data unui eveniment minor ce promova protecția mediului în 1970 în SUA, care a rezultat cu timpul în politici de mediu și schimbarea percepției și conștientizării oamenilor față de problemele de mediu.

În condiții de pandemie, ziua planetei Pământ se poate sărbători în familie, împreună cu copiii, chiar de acasă în mai multe feluri.

Plantează un copac: o modalitate distractivă de a educa copiii despre importanța și rolul copacilor. Spre exemplu copacii produc oxigen, atât de necesar vieții pe această planetă. Cu toate acestea mii de copaci sunt tăiați zilnic peste tot în lume, pentru a face loc cartierelor de locuințe sau pentru producție. Plantând copaci împreună cu copii în fiecare an puteți ajuta la restaurarea balanței ecosistemului și puteți insufla copiilor dragostea față de natură. Ca să nu mai vorbim că poate fi o amintire plăcută pentru familia voastră.

Planteaza copaci

Adunați gunoaie: cu îmbrăcaminte adecvată, faceți o drumeție pe pârâuri, râuri și parcuri și învață copiii să adune mizeria aruncată pe jos. Păstrând parcurile și locurile de plimbare curate le facem mai plăcute pentru copii. De asemenea îi învață pe copii să fie mai conștienți de importanța păstrării curățeniei în natură și imprimă în ei un comportament adecvat pe mai târziu.

Reciclați: ziua planetei Pământ este o ocazie propice pentru a-ți învăța copilul să recicleze. Se poate face acasă, învățându-l unde și cum să arunce la gunoi selectiv hârtia, plasticul, metalul. Se poate povesti cu ei ce se întâmplă mai departe cu acestea dacă sunt reciclate. Îi poți implica dându-i o grămadă de ambalaje prin care el poate să le sorteze adecvat.

Faceți compost: Dacă aveți acasă o grădină puteți utiliza resturile de mâncare organice pentru a crea compost. Construiți împreună cu ei o cutie de 1mx1m din lemn, așezați paie și crengi de copac în partea de jos, și apoi puneți în straturi componente organice în straturi, unul umed (coji de morcovi, de cartofi, de banane, resturi de ceai) și unul uscat (frunze și iarbă uscate, deshidratate sau proaspete, cenușa, zaț de cafea). Acoperiți cu crengi de copaci și lăsați-le afară. Trebuie să fie udat la câteva zile, dacă nu plouă afară, și aerat din când în când. În vară se poate împrăștia pe pământ pentru roade bogate și sănătoase. Este o metodă ideală de a reduce la zero deșeurile.

Sunt multe feluri în care puteți sărbători ziua naturii, în fiecare zi, nu doar de 22 aprilie. Păstrarea mediului înconjurător curat, sigur și dezirabil pentru toți locuitorii este responsabilitatea tuturor zi de zi.

Voi cum veți sărbători anul acesta? Am fi încântați să vedem ideile voastre în comentarii.

Comentarii

Lasa un comentariu